Vi vill förändra världen från Kalmar

Här kan du se hur vi gör det

Kalmar Energi är ett framtidsorienterat och nyfiket företag. Vi letar ständigt efter nya spännande energiprojekt och eldsjälar som kan hjälpa oss att producera ännu mer redig energi härifrån och skapa en mer hållbar Energirepublik. Se filmen om vårt hållbarhetsarbete nedan. Du kan också läsa lite mer om olika satsningar och projekt. Bli med du också!

 

Några utvalda projekt:

Vi förvandlar gammal flygplatsmark till en stor solcellspark!

Snart sätter vi spaden i marken för Törneby solcellspark på Kalmar Öland Airports mark. Det blir den största medlemsägda solparken hittills i Sverige. Här kan du köpa solcellsandelar och investera i framtiden.

Läs mer här!

 

Vi värmer både slott och koja med gammalt bös från Smålandsskogen

På fjärrvärmeverket i Moskogen eldar vi med gammalt bös från skogen och producerar värme varje dag, året om. På köpet får vi förnybar el motsvarande en tredjedel av våra kunders elanvändning.

Läs mer här!

 

Vi sätter elmackarna på Kalmarkartan

Vi vill att det ska vara enkelt att välja elbil! Kalmar Energi har därför startat Sveriges första elmackskedja. Runt om i Kalmartrakten hittar du flera olika laddstationer.

Läs mer här!

 

dELbil för alla energirebeller

Du kan bli medlem i regionens första elbilspool. Du betalar en fast månadskostnad och har sedan möjlighet att boka en elbil på kvällar och helger. dELbil har två Tesla i poolen.

Läs mer här!

 

Vi stöttar länets mikroproducenter och solcellsrebeller

Vårt län är fullt av solcellsrebeller och engagerade personer som vill producera egen energi. Vi hjälper till och gör det enklare att producera egen energi som kommer härifrån, inte därifrån.

Läs mer här!

 

Pellets made in Energirepubliken

Vi erbjuder lokalproducerade pellets till ett riktigt bra pris. Du kan beställa allt från en pall och uppåt. Vid stora partier erbjuder vi fri frakt.

Läs mer här!

 

Det är lika viktigt med Ölandssol och regnbågsvärderingar

Kalmar Energi tror på hållbarhet i stort och smått. En viktig del är ett öppet samhälle där alla är välkomna. Just därför stöttar och lägger vi energi på Kalmarsund Pride och Omtankepriset.

Läs mer här!

 

Algoland är ett forskningsprojekt för framtiden

Algoland är ett projekt som kombinerar marinekologisk forskning med kompetens från industrin. Målet är att minska utsläpp av koldioxid och närsalter, samtidigt som värdefulla produkter i form av djurfoder och biobränslen produceras.

Läs mer här!

 

Ett nät för alla

Kalmar Energi har ett eget fibernät som kopplar ihop aktörer och företag i hela Energirepubliken. Det är enkelt och prisvärt att ansluta sig.

Läs mer här!

 

Smarta elnät för alla

En bättre värld går på el, under förutsättning att den är producerad med 100 % förnybar energi, som vår el. Men utan driftsäkra smarta elnät stannar världen. Vi gör det moderna livet möjligt.

Läs mer här!

 

Snart är det dags för Hållbarhetssafari

Nu är det snart dags för tredje upplagan av Hållbarhetssafari förra året blev en succé med ca 400 besökare på Nöbble gård och Moskogen. I år är temat: vi fixar det – klimatsmart samhälle 2. 0. Många lider i dag av klimatångest och funderar över om vi någonsin kommer att klara dessa utmaningar. Med årets upplaga av Hållbarhetssafari vill vi fokusera på de möjligheter som finns. Häng med på en dag i klimatsmarthetens tecken!

Läs mer här!